Why Choose Us

Quality brands and Work
Fully licensed and insured
100% service warranty

Să începem să lucrăm împreună

Vă rugăm să nu ezitați să ne contactați. Vă vom contacta în 1-2 zile lucrătoare. Sau sună-ne acum.
  • +07 554 332 322
  • office@primagra.ro

Măsurători de vibrații

Măsurători de vibrații

Fiabilitatea unei întregi instalații depinde de fiabilitatea componentelor individuale, respectiv a utilajelor. Fiecare utilaj contribuie, în proporție mai mare sau mai mică, la fiabilitatea globală. De aceea, trebuie acordată o atenție specială fiecărui utilaj în parte. Este foarte important să se evalueze influența fiecărui utilaj component asupra fiabilității întregii instalații.

Pentru o analiză competentă, apelați cu încredere la o echipă specializată în măsurători de vibrații!

În cazul în care aceste evaluări nu sunt făcute periodic, defecțiunea unui utilaj poate duce la oprirea întregii instalații tehnologice. Utilajele dinamice sunt considerate, în general, ca fiind utilaje cu rata de defect superioară utilajelor statice. Acest lucru se datorează faptului că nu se aplică metode moderne de asigurare a mentenanței preventive și predictive.

Măsurătoarea periodică a vibrațiilor la utilajele dinamice ajută la identificarea problemelor înainte ca acestea să se transforme în defecte care să afecteze întreg sistemul.

Pentru a înțelege mai bine în ce constă serviciul de măsurare a vibrațiilor, trebuie să înțelegem ce reprezintă vibrația?

În forma sa cea mai simplă, vibrația poate fi asimilată cu o mișcare oscilatorie sau cu o mișcare repetitivă a unui obiect in jurul poziției sale de echilibru. Poziția de echilibru este considerată poziția în care forța care acționează asupra obiectului respectiv este nulă. Acest tip de vibrație se numește „mișcare a întregului corp”, în sensul că toate parțile componente ale obiectului respectiv se deplasează împreună în aceeași direcție, în orice punct, în timp.

Vibrația unui sistem este întotdeauna cauzată de o forță de excitație. Această forță poate fi aplicată din exteriorul sistemului sau poate proveni din interiorul acestuia. Efectul acestei forțe, vibrația, este complet determinată de forța de excitație, direcție, şi frecvență. Acesta este motivul pentru care, prin analiza vibrațiilor se pot determina forțele de excitație care acționează asupra unei mașini în funcțiune. Efectul depinde de starea mașinii, iar cunoașterea  caracteristicilor vibrațiilor și a modului de reacție al utilajelor permite diagnosticarea defectelor și determinarea problemelor utilajelor.

Fiecare componentă a unui utilaj produce o vibrație cu una sau mai multe frecvențe specifice. Cunoscând componentele spectrale ale vibrației globale, se poate determina la care dintre componentele ansamblului în mișcare a apărut problema. De exemplu, un dezechilibru rotoric produce o vibrație specifică la turația arborelui, un rulment defect produce 4 componente spectrale, la frecvențe înalte, multipli ai turației de lucru, dar care pot fi calculate matematic, în funcție de dimensiunile, geometria și tipul rulmentului.

Se consideră că vibrația unui utilaj dinamic caracterizează, cel mai bine la nivelul tehnicii actuale, starea de funcționare a unui utilaj dinamic. În cele mai multe dintre cazuri, vibrațiile sunt nedorite, ele ducând la scurtarea dramatică a duratei de viață a utilajelor și la apariția unor opriri accidentale. De aceea, se consideră că dacă un utilaj nu vibrează, el va funcționa fără probleme, timp îndelungat, în timp ce un utilaj lăsat sa funcționeze cu vibrații importante are o durată scurtă de viață.

Serviciul de măsurare periodică a vibrației

Echipa de specialiști Primagra Romania oferă servicii profesionale de măsuratori periodice de vibrații ale utilajelor dinamice pentru identificarea problemelor, înainte ca acestea să se transforme în defecte. Colectarea vibrațiilor echipamentelor dinamice se petrece la fața locului, prin:

                      – analize spectrale;

                      – analize la pornire/oprire;

                      – analize amplitudine-unghi de fază;

                      – analize forma de undă;

Dacă ești în căutarea unei echipe specializate în măsurători de vibrații, apelează cu încredere la noi și lasă diagnosticarea utilajelor dinamice în seama noastră!

 

%d bloggers like this: