Why Choose Us

Quality brands and Work
Fully licensed and insured
100% service warranty

Să începem să lucrăm împreună

Vă rugăm să nu ezitați să ne contactați. Vă vom contacta în 1-2 zile lucrătoare. Sau sună-ne acum.
  • +07 554 332 322
  • office@primagra.ro

Endoscopia industrială

Care sunt avantajele endoscopiei industriale?

Endoscopia industrială oferă un randament ridicat în ceea ce privește inspectarea și analiza defectelor şi a daunelor la faţa locului cu înregistrarea, măsurarea și prelucrarea cu ajutorul unui software specializat.

În comparaţie cu inspectarea clasică, endoscopia industrială rezolvă multe dificultăţi tehnice care nu pot fi detectate vizual sau manual. În anumite medii industriale complexe sau în locuri greu accesibile ori în medii toxice, endoscopia industrială poate înlocui, cu succes, inspectarea clasică. De asemenea, cu ajutorul endoscopiei industriale se pot detecta și soluționa, în timp util, diverse probleme, evitându-se opririle accidentale în producție.

Care este funcția endoscopului industrial?

Endoscopul video este utilizat, în principal, în medii toxice, dăunătoare și în spații greu accesibile și are următoarele funcții:

  1. Poate detecta, în timp real, eventualele defecțiuni;
  2. Informațiile video pot fi transmise în timp real, colectate și prelucrate, în vederea stabilirii eventualelor defecțiuni;
  3. Datele înregistrate (foto, video, audio) pot fi stocate sub formă de bază de date în vederea utilizării lor ulterioare.

Endoscoapele industriale sunt folosite pentru inspectarea echipamentelor industriale. Majoritatea endoscoapelor industriale sunt de fapt boroscoape, dar cu un design mai rigid.

Instrument de inspecție pentru prevenirea accidentelor grave

Endoscoapele industriale joacă un rol important prin facilitarea inspecțiilor locurilor care nu pot fi observate direct – cum ar fi interiorul unui motor de avion sau de automobile sau turbina sau conducta unei centrale electrice – pentru a descoperi diverse defecțiuni.

Structura de bază este aceeași cu cea a endoscoapelor medicale: un dispozitiv în formă de tub, echipat cu cameră pentru observare și sistem de iluminare, care poate fi introdus în spații înguste pentru a transmite imagini înapoi către un monitor și este controlat de un operator care folosește o telecomandă cu joystick.

Endoscoapele industriale sunt, de obicei, operate de specialiști și pun pe primul plan siguranța și securitatea în viața de zi cu zi. Acest lucru se datorează specialiștilor care inspectează și detectează chiar și cele mai mici semne de probleme potențiale în echipamentele esențiale și în infrastructură, cu scopul de a preveni potențialele accidente cu efecte dezastruoase.

Ultima generație de endoscoape industriale sunt ușor de utilizat, iar cu ajutorul lor se realizează inspecții fiabile și de înaltă precizie.

Pentru servicii profesionale de endoscopie industrială realizate de personal specializat, echipa noastră de ingineri vă stă la dispoziție!

Vă invităm să descoperiți întreaga noastră gamă de servicii!