Echipamente de protecție

Misiune și viziune

Siguranța la locul de muncă este o condiție necesară în aproape orice tip de activitate, unde utilizarea unor echipamente de protecție adecvate reduce pericolele, numărul de accidente și salvează vieți.

Misiunea echipei PRIMAGRA ROMANIA este asigurarea unui mediu de lucru sigur, sănătos și curat, care să reflecte respectul pentru muncă și grija față de oameni.

Viziune. Echipa PRIMAGRA ROMANIA și-a propus să devină un furnizor de primă opțiune  pentru clienții din orice domeniu industrial.

Echipamentele de protecție includ orice echipament ce protejează împotriva riscurilor care ar putea să pună în pericol securitatea și sănatătea personalului.

Echipamentul individual de protecție protejează utilizatorul împotriva oricăror vătămări fizice sau pericole pe care le poate prezenta mediul de lucru și care pot periclita securitatea, sănătatea și integritatea fizică. Aceasta este o măsură preventivă pentru industriile cunoscute ca fiind mai periculoase, însă este recomandat să se utilizeze inclusiv în cadrul aplicațiilor casnice.

Echipamentul individual de protecție poate salva vieti, protejând împotriva rănilor, bolilor, arsurilor, lacerațiilor și a altor accidente de muncă ce pot fi cauzate de unelte, mașinării și materiale care pot provoca daune grave. 

Importanța utilizării de echipamente speciale de protecție este confirmată și de cadrul legal privind cerințele minime de securitate și sănătate pentru utilizarea de către lucrători a echipamentelor individuale de protecție la locul de muncă.

Un minim de protecție la locul de muncă poate include:

  • ochelari și cască de protecție cap;
  • mănuși;
  • protecție auditivă pentru expunerea la zgomotul produs de mașinile puternice sau alte sunete;
  • măști de protecție respiratorie pentru protejarea în mediile cu oxigen insuficient, aer contaminat, praf, fum etc.
  • îmbrăcăminte și încălțăminte specială, care protejează împotriva pericolelor precum tăieturi, lovituri sau alunecarea pe podele umede.
Protecția capului și a feței
Mănuși de protecție
Echipament de protecție
Incălțăminte de protecție
Echipamente pentru lucrul la înălțime
Echipamente diverse