NEUPEX / N-EUPEX DS

Cuplajului N-EUPEX este disponibil in varianta standard in 23 dimensiuni, cu un cuplu evaluat intre 19 Nm si 62000 Nm. Cuplajul este adecvat pentru utilizarea la temperaturi ambiante de intre -30 ° C si +80 ° C. Prin folosirea diferitilor elastomeri pentru elementele elastice, gama admisa de temperaturi poate fi extinsa intre -50 ° C si +100 ° C.

Frecvent, cuplajul este utilizat pentru conectarea motorului la arborele de intrare al reductorului. Cuplajul este potrivit in special pentru utilajele cu un moment de torsiune uniform, la sarcini dinamice medii. Exemple de astfel de aplicatii sunt unitati de pompare, unitati de ventilator sau reductoare de macara. In plus, N-EUPEX cuplaje pot fi utilizate in combinatie cu alte cuplaje, in special pe cuplajul FLUDEX sau cuplaje ARPEX AKR ca si cuplaj de siguranta. In cazul in care “conducatorul” este un motor diesel, cuplajul N-EUPEX este potrivit pentru masinile “conduse” cu un moment mic si masa de inertie mica.
Date tehnice, dimensiuni, variante si combinatii ale acestor cuplaje le putem gasi in detaliu in catalog

Cuplajele RUPEX

Cuplajele RUPEX sunt disponibile la dimensiuni standard in 26 de dimensiuni cu un cuplu nominal intre 200 Nm si 1300000 Nm. Cuplajul este adecvat pentru utilizarea la temperaturi ambiante între -30°C şi +80°C. Prin folosirea altor tipuri de elastomeri pentru elementele elastice, intervalul de temperatura admisă poate fi cuprins între -50°C şi +100°C.

Cuplajul este utilizat frecvent pentru a conecta la arborii utilajului conducator si condus. În cazul de utilaje fara reductor, cuplajul este deosebit de potrivit pentru operarea în condiţii aspre sau grele in utilaje actionate de un motor electric (ventilator de masă mare, utilaje din industria cimentului, macarale, lifturi, etc).

Date tehnice, dimensiuni, variante ale acestui cuplaj le gasim in catalog

Cuplajele BIPEX

Cuplajul elastic BIPEX este disponibil in varianta standard in 13 dimensiuni, cuplu transmis de la 13.5 Nm la 3700 Nm. Cuplajul poate functiona la temperaturi intre -30°C si +80°C.

Cuplaje elastice BIPEX sunt deosebit de potrivite pentru actionari de motoare electrice care au o sarcina de cuplu uniforma si sunt bine aliniate. Acestea sunt remarcabile pentru constructia lor deosebit de compacta.

Date tehnice, dimensiuni, variante ale acestui cuplaj le gasim in catalog.

Cuplajele ELPEX

Cuplajul elastic ELPEX este disponibil in 9 dimensiuni cu un cuplu nominal intre 1600 Nm si 90000 Nm. Cuplajul este adecvat pentru temperaturi ambiante intre -40°C si +80°C. Cuplajul elastic ELPEX este frecvent utilizat la utilaje care trebuie sa aiba o viata foarte lunga in exploatare si conditii dure. Exemple de astfel de aplicatii ca mori de ciment, unitati maritime principale si secundare, unitatile de pe excavatoare mari propulsate de un motor electric sau motor diese

Cuplajul elastic ELPEX-B este disponibil in varianta standard in 15 dimensiuni, cu un cuplu de torsiune intre 24 Nm si 14500 Nm. Cuplajul echipat cu anvelopa elastica din cauciuc natural poate lucra la temperaturi de la -50°C la +50°C si cu anvelopa elastica din cauciuc cloropren de la -15°C pana la +70°C. Anvelopa din cloropren cauciuc este marcata FRAS, „rezistenta la foc si antistatica”.

Cuplajul elastic ELPEX-S este disponibil in varianta standard in 12 dimensiuni, cu moment de torsiune intre 330 Nm si 63000 Nm. Cuplajul lucreaza la temperaturi intre -40°C si +120°C.
Cuplajul ELPEX-S este frecvent folosit pentru cupalrea unui motor diesel cu unitati compresoare cu piston. Deoarece se pot oferi diferite calitati pentru materialul discului flexibil, cupaljul poate raspunde cerintelor aplicatiilor cu vibratii si momente de torsiune variabile.

Cuplajele FLUDEX

Cuplajele flexibile FLUDEX sunt utilizate in sisteme transportoare ca: transportoare cu banda, elevatoare cu cupe si transportoare cu lant. In industria grea cuplajele FLUDEX sunt utilizate pentru aplicatii cum ar fi: roata cu palete, concasoare, prese cu role, mixere, ventilatoare mari, pompe de alimentare cazane, compresoare mari, centrifuge si unitatile auxiliare pentru mori.
In aplicatiile cu motor diesel cuplajele FLUDEX sunt folosite pe masini de condus cu un moment de masa de inertie mare.