RulmentiRulmenti radiali –Cu role cilindrice pe două rânduri, fără colivie

Rulmentii radiali cu role cilindrice pe doua randuri, fara colivie au capacitatea de incarcare dinamica si statica foarte mare datorita faptului ca au un numar sporit de role, in schimb turatia limita de functionare este redusa fata de rulmentii similar dimensionali dar cu colivie. Rulmentii din seriile SL0248 (NNCL48…V) respectiv SL0249 ( NNCL49…V) sunt rulmenti flotanti, putand prelua doar incarcari pur radiale. Inelul exterior, fara umeri, se poate deplasa axial in ambele directii fata de inelul interior, marimea deplasarii “s “fiind data in tabelele de dimensiuni. Datorita inelului de fixare montat pe inelul exterior, rulmentul nu este demontabil.

Rulmentii din seria SL1850 ( NNCF50..V) sunt semiflotanti, pot prelua atat incarcari radiale cat si axiale dintr-o singura directie, in timp ce in directia opusa pot prelua doar deplasari axiale cu valoarea maxima “s”data in tabelele de dimensiuni.

Rulmentii din seriile SL0148 ( NNC48…V) respectiv SL0149 ( NNC49..V) sunt rulmenti ficsi ( conducatori), putand prelua atat inarcari radiale cat si axiale din ambele directii.

aracteristiciVarianta  standardVariante speciale
Constructie interioara

Unghiul de contact de 0ᵒ

E – constructie interioara modificata,

Capacitate de incarcare dinamica sporita

TB – capacitate de incarcare axiala sporita

BR – acoperire cu oxid negru de zinc

BIR  – calea de rulare a inelului interior rectificata usor sferic

Clasa de preciziePN – nu se simbolizeaza
Joc radialCN – nu se simbolizeaza; C3C4; C5

Serii :SL0248; SL0249; SL0148; SL0149; SL1850

Reductoare, mecanisme cu incarcari radiale mari